El-radiatorer.dk

TEST: Adax Clea elradiator med WiFi

Har du overvejet at udskifte dine elradiatorer med mere energibesparende og smarte radiatorer? Jeg har for nylig selv investeret i Adax Clea model H glas varmepaneler til hele huset. Varmepanelerne findes i størrelser fra 400W – 1200W og til enten 230V eller 400V. Der er indbygget WiFi, så hvert varmepanel nemt kan styres via mobilen.

I denne anmeldelse vil jeg dele mine erfaringer med installationen, brugerfladen i den tilhørende app, og hvordan Clea H performer i daglig brug. Lad os komme i gang så på, hvorfor mit valg faldt på netop denne model.

De gamle elradiatorer fra 1999 skulle udskiftes

Vi bor i et parcelhus fra 1979 med elvarme. De eksisterende radiatorer var fra 1999, og dermed fra en tid, hvor strømmen var væsentligt billigere, og hvor der ikke fandtes den avancerede teknologi, der rådes over i dag.

Når du sender strøm gennem en elradiator, udvikles der varme. Det er i princippet den samme varmemængde, du får ud af en radiator fra 1999 og en moderne nutidig model. Forskellen ligger i:

 • Forbedrede termostater.
 • Præcis temperaturkontrol.
 • Intelligente funktioner.

Det betyder kort og godt at du kan udnytte varmen bedre og få en mere jævn varmefordeling. Det vil på sigt resultere i en lavere elregning, og en mere komfortabel varmefordeling.

Hertil kommer et langt mere elegant design, som passer bedre til vores moderne byggestil og boligindretning.

Installation af Adax Clea

Den fysiske installation af radiatorerne overlod jeg til en professionel elektriker. Vores radiatorer er forbundet til en fast installation via en eldåse i væggen, og den del bør overlades til en fagmand.

Adax Clea radiatorerne leveres med ledning og en almindelig stikprop i enden. Så hvis du skal tilslutte varmepanelet til en stikkontakt, kan du sagtens selv klare den del.

WiFi opsætning

Opgaven med at tilslutte varmepanelerne til WiFi er forholdsvis simpel. Du skal starte med at hente og installere Adax WiFi app’en, der findes til både iPhone og Android telefoner.

Når app’en er installeret og radiatoren er tændt, vælger du “Add device” i appen. Herefter holder du “OK” knappen på varmepanelet inde i 4 sekunder for at sætte varmepanelet i Paringstilstand. Efter et kort øjeblik dukker radiatoren op i app’en, og opsætningen er fuldført. Når du har gentaget opsætningen på alle paneler, er du klar til indstillingen af panelerne.

I app’en kan du:

 • Navngive panelerne så du kan kende forskel på dem.
 • Tænde og slukke hvert enkelt panel.
 • Regulere temperaturen individuelt.
 • Tjekke temperaturen i rummet hvor panelet er installeret.
 • Se det ugentlige og månedlige strømforbrug på hvert panel.
 • Lave avancerede tidsplaner for hvor radiatoren skal tænde og slukke eller regulere temperaturen.
 • Slå børnesikring til og fra
 • Få radiatoren til automatisk at sænke temperaturen, når du lufter ud.
 • – Og det bedste er, at du kan foretage indstillingerne uanset, hvor du befinder dig.

Hvis du har flere installationer, f.eks. i privatboligen og i sommerhuset, opretter du blot flere “hjem” i app’en.

En af de mest brugbare funktioner er, muligheden for at lave tidsplaner for varmesænkning. På den måde kan du sænke temperaturen et par grader om natten, og om dagen, når boligen er tom. Du indstiller selv tidspunkterne, så du kan sørge for, at der er varmt, når du står op, eller kommer hjem fra arbejde.

Adax Clea model H – Tekniske specifikationer

Adax Clea er en del af den nye generation af elradiatorer, der kombinerer elegant design med avanceret teknologi. De radiatorer jeg fik installeret var Adax Clea H 06 KWT, som er beregnet til 230V og har en effekt på 600W – Som nævnt findes der også Adax Clea til 400V og med flere andre effektniveauer.

 • Model: Clea H 06 KWT
 • Effekt: 600W, tilstrækkelig til at opvarme mindre rum effektivt
 • Spænding: 230V for standard husstande
 • Farve: Hvid – Findes også i sort
 • WiFi-funktionalitet: Tillader fjernstyring via Adax WiFi appen
 • IP-klassificering: IP24, stænksikker og derfor sikker til brug i fugtige områder
 • Termostat: Trådløs termostat WT for præcis temperaturkontrol
 • Energieffektivitet: Op til 25% besparelse på energiforbrug sammenlignet med traditionelle radiatorer (I flg. Adax)
 • Installation: Nem at installere med aftagelig vægbeslag
 • Sikkerhedsfunktioner: Overophedningsbeskyttelse og en overflade, der ikke bliver for varm
 • Garanti: 5 års fabriksgaranti, som understreger produktets kvalitet og holdbarhed

Antallet af radiatorer og valg af effekt, afhænger af rummets størrelse og boligens isoleringsniveau – Læs mere her

Brugervenlighed og kontrol

Brugervenlighed er en vigtig del og helt afgørende for, om de smarte og energibesparende funktioner benyttes. Når først du har fået installeret app’en, kan du (og andre i huset med adgang til app’en) nemt justere og programmere varmepanelets indstillinger.

Installationen er ligetil og brugerinstruktionerne er klare, hvilket gør det muligt for selv ikke-tekniske brugere at justere radiatorens indstillinger. App’en giver et overblik over alle hjemmets varmepaneler og rum, og gør det muligt at justere temperaturen præcist efter individuelle behov og tidsplaner.

Min oplevelser er, at når først hver radiator er indstillet, så passer den sig selv. Så er det kun, hvis der skal laves om i indstillingerne, det er nødvendigt at have fat i app’en igen.

En funktion jeg ofte bruger er muligheden for at se strømforbruget. I en tid med meget høje priser på strøm, er det vigtigt at følge med i forbruget, og justere temperaturen, hvis det er nødvendigt.

Konklusion og afsluttende ord om Adax Clea elradiator

Samlet set er jeg glad for, at vi valge at skifte vores gamle elradiatorer ud med Adax Clea. Vi har fået mulighed for en meget “strammere” styring af varmen og dermed strømforbruget. Mulighed for at sænke temperaturen, om natten og om dagen, hvor vi ikke er hjemmet er genial, og er helt sikkert med til at reducere forbruget.

App’ens intuitive brugerflade og avancerede funktioner understøtter en miljøbevidst og økonomisk opvarmningsmetode. Installation og betjening er let, der er omfattende tilpasningsmuligheder og mulighed for integration med andre smart home-teknologier.

Sidst, men ikke mindst, er Adax radiatorerne noget pænere end vores gamle modeller, hvilket også er vigtigt i boligindretningen.

Se Adax Clea her

Varmeliste Clea L 08 Wt Hvid 400v
1.572,00 kr.
Varmeliste Clea L 10 Wt Hvid 400v
1.474,00 kr.
Varmepanel Clea H 12 Wt Hvid 400v
1.528,00 kr.
Varmepanel Clea H 10 Wt Sort 400v
1.491,00 kr.
Varmepanel Clea H 08 Wt Hvid 400v
1.404,00 kr.
Varmeliste Clea L 10 Wt Sort 400v
1.510,00 kr.
Varmeliste Clea L 06 Wt Sort 400v
1.327,00 kr.
Varmepanel Clea H 10 Wt Hvid 400v
1.477,00 kr.
Varmepanel Clea H 06 Wt Hvid 400v
1.429,00 kr.
Varmepanel Clea H 08 Wt Sort 400v
1.536,00 kr.
Varmepanel Clea H 12 Wt Sort 400v
1.555,00 kr.
Adax Glas Varmepanel Clea H 10 KWT, 1000W 230V med WiFi, 340x850mm, sort
1.315,00 kr.
Indlæs flere